Nieuws

Zomaar….. Smart City?

Je kan niet meer zonder, lijkt het. Het licht aan doen met een lichtknopje? Nee, we roepen massaal naar Google, Alexia en Siri dat het licht aan moet (oké, ik heb de zonwering dichtgedaan….), dus in de openbare verlichting moet het ook allemaal smart.

Vacature Projectmanager

Door de groei van ons adviesbureau zoekt het Nederlands Licht Instituut (NLI) per direct een Projectmanager voor Zuidwest Nederland. Het is een veelzijdige, afwisselende baan met veel ontwikkelkansen. Je schrijft plannen en bestekken voor de openbare verlichting.

In de Lichtvisie Franeker zijn stedelijke ontwikkeling en licht integraal verbonden

Opmars lichtvisie voor samenhang stedelijke ontwikkeling en licht

De lichtvisie voor openbare verlichting krijgt in Nederland voorzichtig meer voeten aan de grond. Vooral door het groeiend besef dat stedelijke ontwikkeling en licht onlosmakelijk verbonden zijn. Niet alleen technisch en functioneel, maar juist ook in de beleving van mensen.

LMS helpt Speer en gemeenten bij onderhoudsmanagement van de openbare verlichting

LMS helpt gemeenten en Speer Infra met onderhoudsmanagement

Voor onderhoudsmanagement van de openbare verlichting bij vijf gemeenten werkt onderhoudsspecialist Speer Infra met het Lichtmanagement Systeem (LMS) van het Nederlands Lichtinstituut (NLI). Dat bevalt hen en de gemeenten heel goed. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Klaas Beens schrijft bij het NLI lichtplannen, bestekken en beleidsplannen voor openbare verlichting.

Alweer een lichtspecialist bij het NLI!

Door de groei van het Nederlands Licht Instituut (NLI) is bij ons adviesbureau alweer een nieuwe lichtspecialist aan de slag gegaan! Projectmanager Klaas Beens (52) uit Meppel gaat vooral lichtplannen, beleidsplannen en bestekken opstellen voor gemeenten.

Nachtschouw app met route en niet werkende lichtmasten in rood.

Nachtschouw app voor efficiënte inventarisatie defecte lichtmasten

Met de nachtschouw app kan de inventarisatie van defecte lichtmasten van de openbare verlichting (ook wel: aan-uit-schouw) voortaan veel sneller, eenvoudiger en efficiënter worden uitgevoerd.

Gemeenten worstelen met hun installatieverantwoordelijkheid (IV-schap) voor elektrische installaties van de openbare verlichting en NEN3140.

Installatieverantwoordelijkheid openbare verlichting gemeenten & NEN3140: regel het goed!

Veel gemeenten worstelen met hun installatieverantwoordelijkheid – oftewel het IV-schap – voor elektrische installaties van de openbare verlichting.

Bert Schoonhoven tijdens inventarisatie voor beheer van openbare verlichting gemeente Krimpenerwaard

Inventarisatie en beheer van openbare verlichting gemeenten in de praktijk

Beheer van openbare verlichting bij gemeenten begint met een goed beheerplan en een goede database. Maar hoe krijg je die?

Nieuwe specialisten bij NLI voor lichtvisie, stedelijke verlichting en NEN 3140

Twee nieuwe specialisten NLI aan de slag met lichtvisie en NEN 3140

Als adviesbureau voor openbare verlichting groeit het Nederlands Licht Instituut (NLI) flink.

Pagina's