Contact

Veiligheid

Onze diensten voor veiligheid openbare verlichting

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) helpt de veiligheid van openbare verlichting, voedings- en marktkasten als wel pompen & gemalen te waarborgen en organiseren. Dat doen wij met veiligheidskeuringen en hulp en advies bij het invullen van de installatieverantwoordelijkheid (IV-schap) van gemeenten. Hier vindt u meer informatie over deze diensten.

Installatieverantwoordelijkheid

De installatieverantwoordelijkheid voor openbare verlichting en veiligheidskeuringen (NEN 3140) vallen sinds 2012 onder de verantwoordelijkheid van gemeenten en andere beheerders van straatverlichting. Goed management en beheer van openbare verlichting zijn hierdoor extra belangrijk geworden.

lees meer

Veiligheidskeuringen

De installatieverantwoordelijkheid en veiligheidskeuringen (NEN 3140) voor openbare verlichting vallen onder de verantwoordelijkheid van gemeenten. Wij verzorgen voor hen ook de veiligheidskeuringen. Wij hebben zelf gecertificeerde inspecteurs in dienst om elektrische installaties te inspecteren en keuren.

lees meer

Specialisten op locatie

Alles wat met onderhoud en beheer van uw openbare verlichting te maken heeft, neemt ons adviesbureau op zich. Als u dat tenminste wilt. En is het nodig of vindt u het prettig om daarbij specialisten op locatie te hebben? Dan zorgen wij daarvoor!

lees meer

Andere diensten

Beheer

Ons lichtmanagement systeem (LMS) zorgt voor slim en efficiënt beheer & onderhoud. Daarnaast zorgen wij voor inventarisaties, verhalen van schades, onderhoudsbestekken en bijvoorbeeld directievoering na een aanbesteding.

lees meer
Meppel Keizersgracht 's nachts

Ontwerp

Lees hier meer over onze lichtplannen, lichtvisies, beleidsplannen, lichtarchitectuur, vervangingsbestekken, kabel- en lichtberekeningen voor openbare verlichting.

 

lees meer

Heeft u een vraag?