Contact

Over NLI

Dé partner voor vraagstukken in openbare verlichting.

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is een onafhankelijk adviesbureau voor de openbare verlichting. Met een compleet dienstenpakket zorgen wij samen met opdrachtgevers voor het Ontwerp, Beheer en de Veiligheid van openbare verlichting. Onze klanten zijn gemeenten, provincies en waterschappen. Daarnaast helpen wij ook aannemers en civieltechnische bedrijven.

Eén partner voor alle diensten

Het NLI ondersteunt klanten bij vrijwel alle vraagtukken over de openbare verlichting. Wij komen naast de beheerder en beleidsmedewerker openbare verlichting staan en ondersteunen hen bij het maken van beleids- en beheerplannen, lichtberekeningen en vervangingsplannen of het opstellen van bestekken. We nemen tientallen gemeenten werk uit handen door het afhandelen van schademasten voor hen te doen en helpen vele gemeenten met het invullen van het IV-schap (installatieverantwoordelijkheid).

Er is geen ander bedrijf dat zo goed als wij inventarisaties uit kan voeren en het areaal keurig in kaart kan brengen. Wij verzorgen daarnaast ook NEN 3140 keuringen en worden ingeschakeld voor directievoering op projecten. Het LMS is het best gewaardeerde beheersysteem voor openbare verlichting en verkeersregelinstallaties op de Nederlandse markt.

Dankzij onze uitstekende kwaliteit van dienstverlening kloppen ook veel civieltechnische bedrijven bij ons aan voor lichtberekeningen of kabelberekeningen en zijn er 3 grote aannemers die het LMS gebruiken voor een effectieve en efficiënte operatie in het veld.

Waarom het NLI?

Het NLI is in 2009 opgericht en richtte zich op inventarisaties van OVL areaal. Al vrij snel kwamen daar beheertaken bij en door de tijd heen kwamen daar meer en meer specialismen bij. Het Lichtmanagement Systeem (LMS) was een logische tool voor ons om te maken en is ondertussen misschien wel het meest gewaardeerde systeem op de markt. Zowel beheerders als aannemers zijn lovend over de werking van het LMS.

Ondertussen zijn we uitgegroeid tot één van de 3 leidende adviesbureaus in de openbare verlichting in Nederland. Met een team van 9 mensen werken we elke dag aan het zo optimaal mogelijk ondersteunen van onze klanten. Onze betrokken, betrouwbare en bekwame vakmensen komen vrijwel allemaal uit de praktijk, houden oog voor alle betrokkenen en kennen het klappen van de zweep. Hun kennis en kwaliteit wordt ontzettend gewaardeerd en het is ook om die reden dat klanten bij ons terug blijven komen.

SMART

SMART

Jaarlijkse helpen wij tientallen gemeenten, waterschappen, provincies en civieltechnische bureaus. Allemaal op basis van een zeer doeltreffend en duidelijk principe. Namelijk het SMART-principe. Een principe dat iedereen kent en wat geen ruimte geeft voor ruis. Zo kunnen onze relaties altijd rekenen op duidelijke afspraken die nagekomen worden. Op dit model rust onze uitstekende reputatie van het team. Relaties mogen ons werk dus altijd toetsen of het voldoende: 

  • Specifiek;

  • Meetbaar;

  • Acceptabel;

  • Realistisch en;

  • Tijdgebonden is.

 

Onze medewerkers
Bert Stegeman, NLI

Bert Stegeman

Tel. 06 53 97 22 38 

Als eigenaar is Bert verantwoordelijk voor de operationele zaken en zorgt dat al ons werk goed wordt uitgevoerd. Hij staat het liefst dagelijks met de poten in de klei. Keuringen en inventariseren zijn zijn favoriete bezigheid. Bert is ongeëvenaard in Nederland daar waar het gaat om inventarisaties van openbare verlichting.

Roeland Schelhaas, NLI

Roeland Schelhaas

Tel. 06 11 29 37 87

Roeland heeft een indrukwekkende staat van dienst bij diverse (semi) overheidsinstanties en is een 'leading force' in Nederland waar het gaat om installatieverantwoordelijkheid. Hij is dé man die je hebben moet waar het gaat om NEN 3140. Daarnaast is hij ook in te huren voor tijdelijke vervanging en projectmanagement inzake openbare verlichting.

Klaas Beens, NLI

Klaas Beens

Tel. 06 15 11 25 73

Klaas is lange tijd werkzaam geweest bij overheden. Nadat hij 10 jaar beheerder openbare verlichting was bij een gemeente maakte hij de overstap naar het NLI. Hij maakt graag lichtplannen, stelt bestekken en beleidsplannen op en wordt vaak ingehuurd als tijdelijke vervanging. Nuchter en bekwaam, zo is hij het best te typeren. Met Klaas aan je zijde kan het gewoon niet meer verkeerd gaan.

Grieta Leever, NLI

Tel. 06 21 92 39 12

Grieta houdt zich voor gemeenten (en andere beheerders) bezig met verhalen van schades aan openbare verlichting. Ze maakt er een sport van om claims zo snel en zorgvuldig mogelijk te verwerken en er voor te zorgen dat gemeenten krijgen war zij recht op hebben. Als onze office manager zorgt ze naast een gezellige sfeer ook voor onze debiteuren- & crediteurenadministratie.

Niels van 't Hof

Tel. 06 46 13 55 45

Op zoek naar iemand om mee te sparren over een situatie met de openbare verlichting in jouw gemeente? Niels is jouw man. Hij luistert naar jouw verhaal en bepaalt samen met jou óf en hoe het NLI jou kan helpen. Niels heeft jarenlange ervaring in het helpen van klanten. Niet alleen in deze industrie maar ook in retail en toerisme. Het belang van zijn klant staat altijd voorop en hij voelt zich zeer betrokken bij zijn klanten.

Ingrid Soeten

Ingrid Soeten

Tel. 06 15 25 35 26

Ingrid is de steun en toeverlaat voor alle LMS gebruikers. Als product eigenaar LMS houdt ze zich bezig met de dagelijkse ondersteuning van onze klanten. Ook test ze nieuwe toepassingen en helpt ze bij het realiseren van API koppelingen.

Martijn Voigt

Tel. 06 21 40 52 07

Eén van de meest doorgewinterde werkvoorbereiders die Nederland rijk is. Martijn is expert op het gebied van applicatiebeheer en heeft een lange staat van dienst bij gemeente Lelystad. Martijn kan jou helpen met vervangingsplannen, lichtberekeningen en applicatiebeheer. Niets zo heerlijk om samen te werken met iemand die van haver tot gort weet hoe het er in gemeenteland aan toe gaat.

Martin Schluter

Tel. 06 21 98 20 78

Martin is de crème de la crème op het gebied van VRI’s. Door heel Nederland bekend om zijn uitstekende tekenwerk en kennis van zaken. Hij is dan ook de drijvende kracht waarop de VRI module in ons LMS rust. Daarnaast houdt hij zich ook met OVL bezig en richt hij zich op NEN 3140 keuringen.

Manon Schelhaas

Manon Schelhaas

Nauwgezet aanpoten. Ja dat is hoe we Manon het beste kunnen beschrijven als het om haar werk gaat. Met precisie en een straf werktempo draagt ze zorg voor het afhandelen van schadegevallen voor onze relaties. Ze maakt er een sport van om alle schades zo snel als mogelijk correct verwerkt te krijgen. Zo krijgt elke gemeente snel waar het recht op heeft. Daarnaast ondersteunt ze de projectmanagers met het bestandsbeheer van alle marktinformatie die ons digitaal bereikt.

Heeft u een vraag?