Contact

Over NLI

Hét adviesbureau voor openbare verlichting

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is een onafhankelijk adviesbureau voor de openbare verlichting. Met ons complete dienstenpakket zorgen wij samen met opdrachtgevers voor het Ontwerp, Beheer en de Veiligheid van openbare verlichting. Onze klanten zijn vooral gemeenten, maar ook onderhoudsbedrijven, landschapsarchitecten en civieltechnische bedrijven.

Het NLI is een onafhankelijk adviesbureau voor de openbare verlichting.

Eén partner voor alle diensten

Het NLI zorgt voor onder andere licht & beleidsplannen, schadeafhandeling, inventarisaties en architectonische verlichting. Met ons eigen lichtmanagement systeem (LMS) zijn veel beheertaken beter en efficiënter uitvoerbaar. Want alle data is online direct beschikbaar voor alle betrokkenen. Zo helpen wij de werkprocessen voor beheer en onderhoud slim te stroomlijnen. Ook zonder ons LMS kunt u natuurlijk gebruikmaken van onze diensten.

Wij werken vooral voor gemeenten (80%) en hebben meer dan 100.000 lichtpunten in beheer. Indien gewenst voeren wij ook werkzaamheden uit op locatie bij opdrachtgevers (zoals de directievoering bij aanbestedingen).

Waarom het NLI?

Het NLI begon in 2009 met het uitvoeren van inventarisaties voor de openbare verlichting van gemeenten. Met die kennis en ervaring hebben wij ons eigen lichtmanagement systeem (LMS) ontwikkeld. Wij zijn zelf immers ook beheerder. Onze andere diensten vormen het overige gereedschap voor het ontwerp en beheer. Sommige taken nemen wij uit handen. Bij het ontwikkelen van een beleidsplan of lichtvisie komen onze experts juist als partner ‘naast’ u zitten. Altijd met oog voor de praktijk. Want wat betekent het plan voor de gebruikers? Zo maken wij het verschil.

Wij willen u niet overtuigen. Leer ons kennen en ervaar het zelf.

  • SMART
  • ISO 9001

SMART en gecertificeerd

Wij werken volgens het SMART-principe: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zo kunt u altijd rekenen op duidelijke afspraken die wij nakomen.

Ons kwaliteitsstreven is geborgd in onze werkprocessen. Daarom zijn wij ISO (ISO9001:2015) en SCIOS scope 8 gecertificeerd.

Onze medewerkers
Bert Stegeman, NLI

Bert Stegeman

Tel. 06 53 97 22 38 

Als eigenaar is Bert verantwoordelijk voor de operationele zaken en zorgt dat al ons werk goed wordt uitgevoerd. Hij coördineert de planning en kwaliteit van medewerkers. De klant bepaalt uiteraard, wat goed is.

Roeland Schelhaas, NLI

Roeland Schelhaas

Tel. 06 11 29 37 87

Projectmanager Roeland werkte bij een gemeente als beheerder voor hij eind 2018 bij het NLI begon. Hij schrijft veel lichtplannen, bestekken, zorgt voor directievoering en weet alles van NEN 3140.

Klaas Beens, NLI

Klaas Beens

Tel. 06 15 11 25 73

Klaas begon in 2019 als projectmanager bij het NLI, nadat hij 10 jaar beheerder openbare verlichting was bij een gemeente. Hij schrijft lichtplannen, bestekken en beleidsplannen en doet veiligheidskeuringen (NEN 1010) voor kasten met een elektrische installatie voor de openbare verlichting.

Derrin Mensink, NLI

Derrin Mensink

Tel. 06 11 03 51 21

Met HBO Verkeerskunde als achtergrond werkt Derrin sinds 2014 bij het NLI. Hij maakt veel lichtplannen en begeleidt gemeenten bij hun openbare verlichting, o.a. met vervangingsplannen en directievoering op projecten.

Grieta Leever, NLI

Tel. 06 21 92 39 12

Grieta werkt sinds eind 2019 bij het NLI en houdt zich voor gemeenten (en andere beheerders) bezig met verhalen van schades aan openbare verlichting. Ook verzorgt zij onze debiteuren- & crediteurenadministratie.

Niels van 't Hof

Niels van 't Hof

Tel. 06 46 13 55 45

Op zoek naar iemand om mee te sparren over een situatie met de openbare verlichting in jouw gemeente? Niels is dan jouw man. Hij luistert naar jouw verhaal en bekijkt of en hoe het NLI jou kan helpen. Hij is ook degene die contact met je zoekt om te horen hoe je het verloop van een project hebt ervaren. Niels heeft jarenlange ervaring in het helpen van klanten. Niet alleen in deze industrie maar ook in de retail en toerisme. Het belang van zijn klant staat altijd voorop en hij voelt zich enorm verantwoordelijk voor, en betrokken bij zijn klanten. Kortom, een accountmanager zoals die er hoort te zijn.

Heeft u een vraag?