Contact

LMS Software Beheer

LMS is hét online lichtmanagement systeem voor de openbare verlichting. Hiermee kunnen gemeenten en andere beheerders al hun lichtmasten eenvoudig centraal beheren. Na een inventarisatie zijn alle gegevens voortaan eenvoudig bij te houden in het LMS. Daardoor is steeds opnieuw inventariseren verleden tijd.

Vraag hier uw gratis demo aan

LMS is niet alleen een lichtmanagement systeem, maar ook een communicatiemiddel richting aannemers en burgers.

Management software én

communicatiemiddel voor openbare verlichting

LMS is meer dan alleen een lichtmanagement systeem. Het is ook een communicatiemiddel richting aannemers, monteurs of burgers die een storing melden. Zij krijgen vanuit hun rol en bevoegdheden toegang tot de centrale data of worden geïnformeerd over reparaties en de voortgang. Beheerders hebben hier nauwelijks omkijken naar, maar houden wel de regie over hun beheersoftware en data. Doordat de (open source) software eenvoudig te koppelen is, blijven alle gegevens flexibel te gebruiken voor alle partijen en doeleinden. Zo levert ons LMS alle betrokkenen betere informatie, flinke tijdsbesparing, meer efficiency en gemak op.

Als u ook andere diensten afneemt van het NLI, zoals het laten uitvoeren van inventarisaties, directievoering of schadeafhandeling helpt LMS ons om die taken zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren. De management software is in de cloud voor alle betrokkenen toegankelijk en is bovendien responsive. Het werkt daardoor goed op verschillende apparaten: van desktop computers tot mobiele apparaten zoals smartphones, iPhones of tablets.

Kasten ingemeten en makkelijk te vinden

Hoe werkt de beheersoftware bij storingen in de openbare ruimte?

Als beheersoftware maakt LMS het melden van een storing aan lichtmasten in de openbare ruimte eenvoudig. Dat zorgt voor meer, snellere en beter omschreven meldingen. Een melder kan een defecte lichtmast eenvoudig aanklikken op een kaart en ziet of er al een melding gedaan is. Dat voorkomt dubbele meldingen. LMS kan ook automatische meldingen van slimme lichtmasten ontvangen (smart city verlichtingsmanagement).

Beheerders zien in één oogopslag alle lichtmasten, plus de storingen en doorlooptijden. Ook een monteur kan direct zien waar hij moet zijn. Ondertussen wordt de melder automatisch geïnformeerd over de voortgang van de reparatie.
Ons lichtmanagementsysteem geeft ook duidelijkheid over de eigenaar van een lichtmast. Alle meldingen over lichtmasten in de openbare ruimte worden aangenomen. Is de gemeente niet de eigenaar – maar bijvoorbeeld een woningbouwcorporatie – dan kan de melding aan hen worden doorgegeven. Uiteraard met een terugkoppeling naar de melder, indien gewenst met de contactpersoon bij de eigenaar.

Tijdsbesparing en betere aansturing onderhoudspartijen

Naast de gemeente kunnen ook onderhoudspartijen zoals aannemers eenvoudig werken met onze beheersoftware voor de openbare verlichting. Zij kunnen direct in het lichtmanagementsysteem werken of dit koppelen aan hun beheersysteem. Zo werkt iedereen met dezelfde data en kunnen monteurs beter worden aangestuurd. Zo zien zij direct waar zij moeten zijn en wat er precies moet gebeuren door een eenduidige omschrijving. Dat bespaart veel tijd, e-mailverkeer en het overhevelen van data tussen systemen. Dat is verleden tijd.

Heeft u een vraag?