Contact

Veiligheidskeuringen

De installatieverantwoordelijkheid en veiligheidskeuringen (NEN 3140) voor openbare verlichting vallen onder de verantwoordelijkheid van gemeenten. Voor gemeenten (en andere beheerders) verzorgt het NLI ook de veiligheidskeuringen voor openbare verlichting. Wij hebben zelf gecertificeerde inspecteurs in dienst om elektrische installaties te inspecteren en keuren. Zij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en normen.

 

Veiligheidskeuringen openbare verlichting en NEN 3140 vallen onder verantwoordelijkheid van gemeenten, het NLI helpt hierbij.

Soorten veiligheidskeuringen openbare verlichting

Wij keuren onder andere de volgende installaties:

  • Lichtmasten aangesloten op het gereguleerde domein.
  • Lichtmasten aangesloten op het vrije domein.
  • Eigen OV netten.
  • Eigen OV kasten.
  • VRI-installaties.
  • Overige installaties op aanvraag.

Handboek BEI

Naast veiligheidskeuringen voor openbare verlichting kunnen wij ook een Handboek BEI (Bedrijfsvoering Elektrische Installaties) voor u opstellen. Hierin is vastgelegd hoe de gemeente alle zaken voor elektrische installaties heeft geregeld. En hoe is gewaarborgd dat betrokken medewerkers (zoals monteurs) hun werk veilig kunnen doen.

Relatie met ons LMS 

Opdrachtgevers die naast onze ondersteuning bij veiligheidskeuringen voor openbare verlichting ook gebruikmaken van ons Licht Management Systeem (LMS), kunnen alle rapportages van inspecties en actiepunten voor verbeteringen eenvoudig centraal opslaan in deze beheersoftware. Zo is het voor alle betrokkenen (zoals monteurs) altijd en overal direct beschikbaar.

Heeft u een vraag?