Contact

Bestekken openbare verlichting

Het NLI zorgt voor gemeenten en andere beheerders van openbare verlichting ook voor het opstellen van bestekken. Wij doen dit voor de disciplines Openbare verlichting en voor Verkeersregelinstallaties. Dit kan op verschillende manieren. Door onze kennis en ervaring met opstellen van bestekken voor openbare verlichting kunnen wij op dit gebied ook zeer innovatief zijn. Dat kan grote voordelen opleveren voor u als opdrachtgever.

Ontzorging bij opstellen bestekken verlichting openbare ruimte  

Bij het opstellen van bestekken voor verlichting in de openbare ruimte kunnen wij opdrachtgevers volledig ontzorgen. Dat begint met advies over het gebruik van een bestek. Na het schrijven van een lichtplan of beleidsplan voor straatverlichting of openbare verlichting kunnen wij ook het bestek of Programma van Eisen (PvE) schrijven. Hiermee kunt u een project (onderhands) aanbesteden. Wij verzorgen voor u onder andere:

  • Lichtberekening en stippenplan.
  • Werkomschrijving of RAW-bestek.
  • Stuklijsten en kostenraming.
  • Het aanbestedingsproces, inclusief nota van inlichtingen (NvI).
  • Advies over gunning van de opdracht.
  • Directievoering en oplevering.
  • Advies en innovatieve bestekken openbare verlichting

Het opstellen van bestekken voor openbare verlichting kan op verschillende manieren. Wij adviseren opdrachtgevers over de beste aanpak voor hun situatie en over de omgang met thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Naast kennis en ervaring met verlichting in de openbare ruimte vereist dat een realistische kijk. Zodat u ambities en beleid ook echt succesvol in praktijk kan brengen.

Omdat wij werkprocessen graag verbeteren, zorgen wij ook voor innovatieve bestekken. Onze innovatieve bestekken kunnen grote voordelen opleveren voor gemeenten en andere beheerders van de openbare verlichting.

Heeft u een vraag?