Over NLI

Hét adviesbureau voor openbare verlichting

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is een adviesbureau voor de openbare verlichting. Dat begon in 2009 met het uitvoeren van inventarisaties in de openbare ruimte voor gemeenten. Onze kennis en jarenlange ervaring hebben wij benut om een lichtmanagement systeem (LMS) te ontwikkelen voor gemeenten en onderhoudsbedrijven. 

Hierdoor zijn inventarisaties en onderhoudswerk nu veel efficiënter en goedkoper uit te voeren. Alle data is centraal en flexibel te gebruiken voor alle betrokken partijen. Zo helpen wij de werkprocessen voor beheer en onderhoud van openbare verlichting slim te stroomlijnen.

Alle diensten voor openbare verlichting

Met ons LMS kunnen wij ook onze andere diensten voor klanten zo goed en efficiënt mogelijk uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van inventarisaties, lichtplannen, schadeafhandeling aan openbare verlichting en het realiseren van architectonische verlichting. Maar zonder LMS kunt u onze diensten natuurlijk ook benutten. Wij werken vooral voor gemeenten (80%) en onderhoudsbedrijven (20%) en hebben meer dan 100.000 lichtpunten in beheer. Indien nodig of gewenst voeren wij werkzaamheden ook uit op locatie bij onze opdrachtgevers (directievoering bijvoorbeeld).

Passie voor licht en de beste oplossing

Bij het NLI durven we anders te kijken naar de uitdagingen van onze opdrachtgevers. Dat begint met een grote passie voor licht, ons vak en een grote betrokkenheid bij onze klanten.

"Wij durven ook buiten de gebaande paden te kijken naar de beste oplossing voor onze opdrachtgevers."

Wij hebben op iedere vraag over openbare verlichting een antwoord en komen met een oplossing voor ieder probleem. Dus heeft u een vraag, project of uitdaging? Wij staan voor u klaar.

Wij werken SMART

Wij werken volgens het SMART-principe. Dus: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Daardoor kunt u bij ons altijd rekenen op duidelijkheid over afspraken en verwachtingen, goede en resultaatgerichte oplossingen en het nakomen van gemaakte afspraken.

Wij zijn gecertificeerd: ISO9001:2015

Ons streven naar kwaliteit is geborgd in onze werkprocessen. Daarom zijn wij ISO-gecertificeerd (ISO9001:2015). Dit betekent dat wij onze werkprocessen goed vastleggen en altijd blijven verbeteren.

Onze medewerkers

Derrin Mensink

Tel. 06 11 03 51 21

Derrin Mensink is de Benjamin van het NLI, hij heeft HBO Verkeerskunde als achtergrond. Ook weet Derrin alles af van de openbare verlichting zoals verlichtingsplannen.

Frank van den Hoek

Tel. 06 15 00 22 18

Frank van den Hoek is sinds 2012 werkzaam bij het NLI. Frank is opgeleid tot planoloog en daardoor erg goed in het opstellen van beleidsplannen.

Bert Stegeman

Tel. 06 53 97 22 38 

Als mede-eigenaar (samen met John) is Bert verantwoordelijk voor de operationele zaken en zorgt dat het werk ‘goed’ wordt uitgevoerd. Hij coördineert de planning en kwaliteit van medewerkers. De klant bepaalt uiteraard, wat goed is.

Foto John Vranken

John Vranken

Tel. 06 53 97 21 91

Als mede-eigenaar van het NLI is John verantwoordelijk voor de continuïteit van het bedrijf. John zijn specialisme is het uitlichten van objecten en panden.

Richard Boerop

Richard Boerop

Tel. 06 15 25 35 26

Richard maakte eind 2018 de overstap van Signify (Philips Lighting) naar het NLI. Als accountmanager is hij het eerste aanspreekpunt voor relaties in West-Nederland. Daarnaast adviseert hij over stedelijke verlichting (o.a. lichtvisies en lichtarchitectuur).

Roeland Schelhaas

Roeland Schelhaas

Tel. 06 11 29 37 87

Projectmanager Roeland werkte bij een gemeente als beheerder voor hij eind 2018 bij het NLI begon. Hij schrijft veel lichtplannen, bestekken, zorgt voor directievoering en weet alles van NEN 3140.

Klaas Beens

Klaas Beens

Tel. 06 15 11 25 73

Klaas begon in 2019 als projectmanager bij het NLI, nadat hij 10 jaar beheerder openbare verlichting was bij een gemeente. Hij schrijft lichtplannen, bestekken en beleidsplannen en doet veiligheidskeuringen (NEN 1010) voor kasten met een elektrische installatie voor de openbare verlichting.