Contact

Vervanging Openbare Verlichting Gemeente Wijchen

In opdracht voor de Gemeente Wijchen heeft het Nederlands Licht Instituut het volledige traject uitgewerkt en begeleidt om in diverse kernen binnen de gemeente Wijchen de openbare verlichting te vervangen. Binnen de dorpen Bergharen en Alverna was een groot deel van de bestaande conventionele openbare verlichting aan het einde van de levensduur en dus aan vervanging toe. In het voorjaar wordt een start gemaakt met de vervanging van de bestaande conventionele verlichting naar energiezuinige duurzame LED verlichting.

De inhoud van de opdracht aan het Nederlands Licht Instituut bestond uit het, in samenspraak met de beheerder en bewoners van de straten, selecteren van toe te passen LED armaturen voor diverse straten in de dorpen Bergharen en Alverna. De vervanging is bepaald aan de hand van de ouderdom van de armaturen.

De eerste stap is geweest om aan de hand van lichtberekeningen te bepalen welk drie typen armaturen het meest geschikt zouden zijn voor het vervangen van de bestaande openbare verlichting. Na het vaststellen van deze voorgeselecteerde, samen met de Gemeente Wijchen heeft het Nederlands Licht Instituut een beveiligde website gebouwd www.armatuurkeuze.nl met de armaturen uit de voorkeuze.

Burgerparticipatie

Een ander onderdeel van de opdracht was het uitwerken van de burgerparticipatie. De bewoners van de straten waar de openbare verlichting vervangen ging worden hebben een persoonlijke inlogcode, per post, voor deze website ontvangen.

Met deze inlogcode werden de bewoners in gelegenheid gesteld om uit de voorgestelde armaturen een voorkeursarmatuur op te geven. Aan de hand van de meerderheidsstemmen is bepaald welk type armatuur voor vervanging in de straat in aanmerking kwam.

Meer weten?

Bert Stegeman, eigenaar van het Nederlands Licht Instituut, heeft deze opdracht volledig op zich genomen en van begin tot eind begeleidt en naar volle tevredenheid van de Gemeente Wijchen en de burgers van Bergharen en Alverna uitgevoerd.

Wilt u als gemeente meer hierover weten neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail  bert.stegeman@nederlandslicht.nl of bel +31 (0)6 5397 2238

Heeft u een vraag?