Contact

Vacature Projectmanager Zuid-West Nederland

Door de groei van ons adviesbureau zoekt het Nederlands Licht Instituut (NLI) per direct een Projectmanager voor Zuidwest Nederland. Het is een veelzijdige, afwisselende baan met veel ontwikkelkansen. Je schrijft plannen en bestekken voor de openbare verlichting. Je onderzoekt, kijkt naar innovaties en hebt veel contact met klanten. Bij hen op locatie, bij ons op kantoor, buiten of gewoon vanuit huis.

Vacature NLI Projectmanager Zuid-West Nederland

Wie zijn wij?

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) is een adviesbureau voor de openbare verlichting. Wij verzorgen voor gemeenten (en andere beheerders) het inventariseren van openbare verlichting, schrijven van bestekken, licht- en beleidsplannen, directievoering bij aanbestedingen, elektrotechnische keuringen en het lichtmanagement met onze eigen beheersoftware.

Samen met onze klanten en burgers kijken wij kritisch naar duurzame oplossingen zonder dat ‘goed’ licht verdwijnt. Wij geloven in goede en duurzame verlichting die breed gedragen wordt: intelligente en sfeervolle verlichting met betere kwaliteit dan voorheen. SMART City, 5G netwerken en de principes van de CROW-werkgroep ‘Goede verlichting voor een Toegankelijke Openbare Ruimte’ zijn opgaven waar wij voor staan.

Wat ga jij doen?

Vragen/problemen op een juiste manier in kaart brengen. Inventariseren en analyseren wat nu exact de vraag is om vervolgens te kijken naar mogelijke oplossingen.

 • Projecten begeleiden en uitvoeren vanaf de offerte aanvraag tot aan de factuur. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor het hele proces.
 • Bestekken/aanbestedingen schrijven (PvE of RAW).
 • Nauwgezet teksten schrijven: Wat wordt er gevraagd? Wat schrijf ik nu eigenlijk? [FvdH1] 
 • Onderzoek doen naar innovaties (duurzaamheid, nieuwe energievoorziening) en juridische onderbouwingen.
 • Lichtberekeningen maken en opstellen lichtplannen (keuzedocumenten).
 • Overleg met klanten over bestaande en toekomstige projecten (deels acquisitie).
 • Directievoering doen op projecten en contracten.
 • Autocad tekeningen maken met plannen.
 • Bestanden gemeenten analyseren en vervangingsvoorstellen maken (energiebesparing).
 • Buiten de ruimte in kaart brengen voor een goed plan (zijn er bomen, uitritten, verkeersborden en wat is de stoepbreedte?).

Zo gaat dat ongeveer

Maandag sta je op en rijdt naar een klant. Om 9.30 bespreek je hun wensen voor een beleidsplan. Om 11.30 uur rijd je naar huis of kantoor en werkt de afspraken uit in een kort en bondig verslag (acties). ’s Middags spreek je nog ‘even’ met collega Bert over dit plan en de aanpak. Hij geeft jou meer informatie en voorbeelden om een begin te maken met het beleidsplan. Hier ben je de komende weken nog wel even mee bezig: schrijven, overleggen met de klant en aanpassingen doen.

Dinsdag ga je naar kantoor voor het NLI-overleg. Hier bespreek je nieuwe ontwikkelingen. Zijn er nieuwe innovaties of regels? Hoe kunnen wijzelf verbeteren? Daarna kwartaaloverleg met Bert over: je projecten, planning, resultaten en hoe het met jou gaat. Bevalt het? Wat heb je nodig? ‘s Middags rijd je naar een gemeente om een lichtplan door te nemen. De dag vliegt voorbij.

Woensdag ga je met een klant een woonwijk in. De verlichting wordt vervangen, jij mag het bestek maken. Tijdens de voorbereiding heb je al lichtberekeningen gemaakt en de masten logisch gepositioneerd. Met de tekening in handen bekijk je hoe de verlichting ter plekke uitpakt (bij bomen, uitritten, vrije doorgangen). Je verfijnt de tekening. ‘s Middags werk je het bestek verder uit, zodat de vervanging spoedig kan worden aanbesteed.

Donderdag werk je ‘s ochtends eerst op kantoor of thuis. Je wilt rustig werken aan het beleidsplan. Je belt collega Frank even voor aanvullende ideeën en hoe je het budget moet berekenen voor de financiële paragraaf. De basis voor het plan krijgt al vorm. Dat is mooi! In de middag wil je aan de slag met het bestek (van woensdag) maar je wordt acht keer gebeld en krijgt vijf belangrijke e-mails. Dat houdt je nu een beetje op. Met het bestek kun je later verder. Als dit vaker gebeurt, bedenk je hoe je dit handiger kunt oplossen. Gelukkig heb je veel regelruimte!

Vrijdag word je vroeg wakker. Lekker geslapen. De drukte van donderdag los je nu op. Gelukkig is het rustig, want veel ambtenaren zijn vrij! Je gaat naar kantoor en bespreekt het nog even met Bert. Je moet de week inderdaad niet 100% volplannen. Voortaan iets meer regelruimte vrijhouden. Bert geeft aan dat je lekker bezig bent! Hij heeft ook een uitdaging voor je in gedachte: als projectleider voor verdere ontwikkeling van ons Licht Management Systeem (LMS). Daar denk je in het weekend even over na. ’s Middags werk je verder aan het bestek en gaat vandaag op tijd naar huis. Want maandagavond doe je nog een lichtmeting bij een proefopstelling in een gemeente. Einde van een prettig drukke en een lekker afwisselende week.

Heb jij deze achtergrond & competenties?

Opleiding op HBO-niveau, liefst: Elektrotechniek, Civiele techniek, Verkeerskunde, Technische Bedrijfskunde, Planologie.

 • SMART zaken kunnen uitwerken en noteren.
 • Werkervaring in de openbare verlichting is een pre.
 • Wij zoeken een vlotte doorpakker die initiatief neemt, goed kan praten en schrijven, pro-actief en mét humor.
 • Ondernemend persoon (kansen zien bijvoorbeeld).
 • Organiseren (organiseren hoe het werk gedaan moet worden en desnoods mensen of middelen er bij regelen).
 • Presteren (target mee krijgen en daarmee werken).
 • Analytisch (dingen kunnen doorzien en met verbeteringen/oplossingen komen).
 • Doorvragen bij problemen/projecten om zo de achterliggende problematiek en argumenten te achterhalen.

Bij ons adviesbureau in Zwolle werken nu negen mensen (vijf projectmanagers). Onze ambitie is om de komende jaren door te groeien naar een landelijk adviesbureau met ongeveer 15 medewerkers. Wij breiden nu vooral uit naar Zuidwest-Nederland. Lees hier meer over NLI en ons team.

Dit bieden wij:

We willen graag dat je fulltime bij ons komt werken (40 uur per week). Eerst met een jaarcontract (met een proeftijd van twee maanden) en daarna in vaste dienst. Wij bieden een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioen en opleidingsmogelijkheden). Het salaris is afhankelijk van je niveau en ervaring, maar ligt tussen de € 3.080,00 en € 4.541,00 bruto per maand. Ook zijn er bij ons groeiende bureau veel ontwikkelmogelijkheden.

Contact en reageren

Ben je geïnteresseerd en ga je solliciteren? Leuk! Stuur je motivatie en CV per e-mail of brief naar het NLI, t.a.v. Bert Stegeman, Dokter van Deenweg 84, 8025 BL Zwolle of e-mail: bert.stegeman@nederlandslicht.nl.

Wil je meer weten over ons adviesbureau of deze vacature? Neem dan ook contact op met Bert Stegeman, via bovenstaand e-mailadres of bel 06 53 97 22 38.

Heeft u een vraag?