Contact

Alweer een lichtspecialist bij het NLI!

Door de groei van het Nederlands Licht Instituut (NLI) is bij ons adviesbureau alweer een nieuwe lichtspecialist aan de slag gegaan! Projectmanager Klaas Beens (52) uit Meppel gaat vooral lichtplannen, beleidsplannen en bestekken opstellen voor gemeenten. Ook gaat hij veiligheidskeuringen uitvoeren bij de kasten van installaties voor de openbare verlichting (NEN 1010).

Nieuwe lichtspecialist bij het NLI

Tien jaar ervaring bij een gemeente

Klaas is in april aan de slag gegaan bij het NLI. Daarvoor werkte hij tien jaar bij de gemeente Zwartewaterland als beheerder openbare verlichting en civiele kunstwerken. “Verlichting heeft altijd mijn interesse gehad en ik wilde hier graag nog verder op focussen en in specialiseren. Bij het NLI zit ik dan natuurlijk helemaal op de juiste plek. Ik kende de organisatie al goed vanuit mijn vorige werk. Dus ik wist waar ik terecht zou komen”, vertelt Klaas.

Rol bij het NLI

In het brede dienstenpakket van het NLI houdt Klaas zich vooral bezig met het maken van lichtplannenbestekken en beleidsplannen voor openbare verlichting. “Daar heb ik door mijn werk bij de gemeente veel ervaring mee en dat kan ik nu inzetten voor meerdere gemeenten. Daar is veel behoefte aan omdat de technieken en mogelijkheden van licht voortdurend veranderen. Voor gemeenten is het vaak lastig om op dit gebied goed bij te blijven. Ik help hen graag. Ik vind het zelf heel waardevol om op deze manier bij te dragen aan de manier waarop mensen hun omgeving beleven door de openbare verlichting. Die impact is groot, maar dit wordt nogal eens onderschat.”

Naast de beleidsmatige taken, zorgt Klaas voor de verwerking van schades aan lichtmasten. Ook gaat hij zich bezighouden met de veiligheidskeuringen voor kasten (NEN 1010) met een elektrische installatie voor de openbare verlichting, zodra hij hiervoor gecertificeerd is.

Passie voor licht

De eerste weken op zijn nieuwe werkplek zijn Klaas direct goed bevallen. “Hier kan ik mijn passie voor licht uitstekend kwijt. Ik ben er altijd mee bezig. Het is een soort ‘beroepsgekte’. Zelfs op vakantie loop ik vaak te kijken hoe de openbare verlichting in andere landen geregeld is. Die passie en kennis kan ik nu ook mooi inzetten voor andere gemeenten. Ik zit hier helemaal op mijn plek!” 

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over het werk van Klaas Beens of met hem kennismaken? Stuur gerust vrijblijvend een e-mail naar: klaas.beens@nederlandslicht.nl

Ook interessant

Twee nieuwe specialisten NLI aan de slag met lichtvisie en NEN 3140

Het Nederlands Licht Instituut (NLI) groeit flink. Ons team is daarom uitgebreid met twee specialisten: adviseur Richard Boerop (56) afkomstig van Signify (Philips Lighting) en Projectmanager Roeland Schelhaas (54), afkomstig van de gemeente Lelystad. Zij zijn al druk bezig met o.a. stedelijke verlichting, lichtvisies, vervangingsplannen en handboeken NEN 3140.

lees meer

Beleidsplannen opstellen

Het NLI helpt gemeenten bij het opstellen van beleidsplannen voor straatverlichting en openbare verlichting. Wij zorgen voor een gedegen en strak omlijnd beleidsplan met heldere doelen. Onze kracht licht in het schrijven van beleidsplannen met beknopte teksten en degelijke (financiële) onderbouwingen.

lees meer

Opmars lichtvisie voor samenhang stedelijke ontwikkeling en licht

De lichtvisie voor openbare verlichting krijgt in Nederland voorzichtig meer voeten aan de grond. Vooral door het groeiend besef dat stedelijke ontwikkeling en licht onlosmakelijk verbonden zijn. Om openbare verlichting en sfeer te kunnen sturen, is de lichtvisie het ‘masterplan’ voor de langere termijn. Scenario’s zijn essentieel om tot een goed plan te komen. 

lees meer

Heeft u een vraag?