Lichtarchitectuur

Als het gaat om architectonische verlichting dan gaat het over aandacht. Aandacht voor het object, het gebouw, een gebied of een combinatie van deze facetten.

Wie zijn de gebruikers? Verlichting is een onderdeel van de openbare ruimte, overdag geen obstakel maar een onderdeel van het gebied. De openbare ruimte wordt in de avond anders ervaren dan overdag (verlichtingselementen moeten ondersteunend zijn). Creativiteit is het sleutelwoord. Dag en nacht op elkaar afstemmen maar dan gericht op andere elementen.

Veel gehoorde kreten zijn sfeer, uitdaging, meerdere mensen maken gebruik van het gebied, informatief, etc. De ruimte of het object moet voor iedereen toegankelijk zijn en een ieder moet er wat bij voelen. Het creatieve proces is altijd een onderdeel van hoe wij het buiten gaan realiseren, met andere woorden het moet technisch haalbaar en uitvoerbaar zijn. Van ontwerp tot oplevering is voor ons vanzelfsprekend.

In de loop van de tijd hebben wij vele projecten mogen realiseren waarbij altijd een afstemming is ontstaan tussen beeld, beleving en budget.

Wij zijn een goede partij als het gaat om lichtarchitectuur. Wij maken een ontwerp dat ook uitvoerbaar is. Wij zijn nauw betrokken bij de aanleg van deze installaties en oplevering van deze projecten.

Kort samengevat ontwerp, begeleiding en oplevering.

De foto rechts is van de DRU Cultuurfabriek te Ulft (Gemeente Oude IJsselstreek).

Meer informatie over DRU Cultuurfabriek.