Alweer een lichtspecialist bij het NLI!

Door de groei van het Nederlands Licht Instituut (NLI) is bij ons adviesbureau alweer een nieuwe lichtspecialist aan de slag gegaan! Projectmanager Klaas Beens (52) uit Meppel gaat vooral lichtplannen, beleidsplannen en bestekken opstellen voor gemeenten. Ook gaat hij veiligheidskeuringen uitvoeren bij de kasten van installaties voor de openbare verlichting (NEN 1010).

Tien jaar ervaring bij een gemeente

Klaas is in april aan de slag gegaan bij het NLI. Daarvoor werkte hij tien jaar bij de gemeente Zwartewaterland als beheerder openbare verlichting en civiele kunstwerken. “Verlichting heeft altijd mijn interesse gehad en ik wilde hier graag nog verder op focussen en in specialiseren. Bij het NLI zit ik dan natuurlijk helemaal op de juiste plek. Ik kende de organisatie al goed vanuit mijn vorige werk. Dus ik wist waar ik terecht zou komen”, vertelt Klaas.

Rol bij het NLI

In het brede dienstenpakket van het NLI houdt Klaas zich vooral bezig met het maken van lichtplannen, bestekken en beleidsplannen voor openbare verlichting. “Daar heb ik door mijn werk bij de gemeente veel ervaring mee en dat kan ik nu inzetten voor meerdere gemeenten. Daar is veel behoefte aan omdat de technieken en mogelijkheden van licht voortdurend veranderen. Voor gemeenten is het vaak lastig om op dit gebied goed bij te blijven. Ik help hen graag. Ik vind het zelf heel waardevol om op deze manier bij te dragen aan de manier waarop mensen hun omgeving beleven door de openbare verlichting. Die impact is groot, maar dit wordt nogal eens onderschat.”

Naast de beleidsmatige taken, zorgt Klaas voor de verwerking van schades aan lichtmasten. Ook gaat hij zich bezighouden met de veiligheidskeuringen voor kasten (NEN 1010) met een elektrische installatie voor de openbare verlichting, zodra hij hiervoor gecertificeerd is.

Passie voor licht

De eerste weken op zijn nieuwe werkplek zijn Klaas direct goed bevallen. “Hier kan ik mijn passie voor licht uitstekend kwijt. Ik ben er altijd mee bezig. Het is een soort ‘beroepsgekte’. Zelfs op vakantie loop ik vaak te kijken hoe de openbare verlichting in andere landen geregeld is. Die passie en kennis kan ik nu ook mooi inzetten voor andere gemeenten. Ik zit hier helemaal op mijn plek!” 

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over het werk van Klaas Beens of met hem kennismaken? Stuur gerust vrijblijvend een e-mail naar: klaas.beens@nederlandslicht.nl

Terug naar nieuws overzicht
Stel een vraag

Ook interessant